12 Nisan 2010 Pazartesi

Maç Yazısı 2

CÜRÜM DEĞİL AMA KABAHAT


08.04.2010



Avukatlar Takımı maçıyla Dünya Kupası hazırlıklarına devam eden Yazar Takımı vurayım derken öldürdü. Kaptan Bağış maçtan iki gün önce “bu kez rakip biraz kofti beyler” demiş ama bunun sahada farklı dizilişler denemek adına bir fırsat olacağını belirtmişti. “Yakaladım mı atarım”dan ödün vermeyen takım, tarihinde ilk kez çift haneli sayılara ulaştı.

Skor; 13-2’ydi.



Topu biz getirdik, biz oynarız


Maçın her iki yarısında da üstün oynayan takım ara ara iyi pas serileri ortaya koyarken, paslaşmaktan sıkılmadı da değil. Rakibin bir stoperini ceza sahasında emniyet sibobu olarak bırakmasıyla ataklarını ‘ofsaytsız’ gerçekletiren takım, çoğu zaman pas yerine golü tercih ederek bu skoru yakaladı.



“Hepsini burda atmayalım, Almanya’ya da saklayalım”


Maçın ardından soyunma odasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kaptan Bağış, iyi oyununu 3 golle süsleyen Hüseyin’e sitemini “Ağbicim bulduğunuzu attınız, Almanya’ya ne kaldı? Ben size atmayın demiyorum, hobi olarak yine atın” şeklinde dile getirdi. Hüseyin ve takım arkadaşları ise sessizliğini rakip takımın getirdiği kuru pastalara yumularak korudu.



Maçın adamı


Doğu Yücel... Her maç varını yoğunu ortaya koyduğu Yazar Takımı adına ilk golünü kaydeden Doğu, yaptırdığı penaltının ardından “yaptıran atar beyler” diyerek topun başına geldi ve şık bir vuruşla golünü yaptı. Saha kenarına geldiğinde Alpay ve bisikletine golünü anlatan Doğu “Gördünüz mü beyler golümü, ne vurdum ama?” dedi. Hakan Yel ise o sırada başladığı düz koşulara son sürat devam ediyordu.



Goller;


İlk yarı; Baran, Cansel, Emre, Doğu, Hüseyin

İkinci yarı; üç Hüseyin, iki Cansel, Serkan, Hakkı, Mustafa Kemal



Ya maç devam etseydi;


61'-- Ender birebir pozisyonda rakibini düşürmeyip topu başarılı bir şekilde aldı.

65'-- Ender yaptığı hareketten dolayı beşinci kırmızı kartını gördü.

68'-- Hakkı mağdurları arasına yeni bir direk daha kattı.

69,5'-- Hüseyin bir gol daha attı.

70'-- Pozisyonunu kaybeden Cansel işi abartarak rakip takımın forveti olarak oynamaya başladı.

73'-- Dök bizi sokaklara Hüseyin!

80'-- Cansel, "Şu maçta her mevkiyi gördüm" diyerek defansın soluna döndü ve bir daha hiç ileri çıkmadı.

82'-- Alpay oyuna girdi, kimseye güvenemediği için bisikletini de yanına aldı. Rakip takımın sahaya çivi atması gözden kaçmadı.



Maçtan notlar:


-Doğu'nun penaltısı Panenka'yı bile kıskandırır. Doğu, "Bu takımın penaltıcısı benim, on bir metre benden sorulur" dedi.


-Maçın para atışıyla başlamamasını Lidyalılar çok içerlemiş, tekzip yollamışlar. Bir sonraki maçtan önce okunacak.


-Taktiksel değişikliğin dibine vuruldu ve o dipten bir daha çıkılmadı. Rakibin ilk golü takımda panik havası yarattı saha içinde üç mevki değişti.


- Baran defansa geçti serkan ileride oynamaya başladı. Cansel sağa geçti, Emre ortada oynadı. Ayaklar baş oldu ama kıyamet kopmadı. Takım ikinci yarı sekiz gol daha attı.


-İlk yarı beklerin hücuma çıkması takıma iki gol kazandırdı. Total futbolun kulakları çınladı, Almanlar nerede yanlış yaptıklarını sorguladı. Bayern Münihliler ise hiç oralı olmadı.


-İkinci yarı ise takımın gol açlığı ön plana çıkarken top kapanın elinde kaldı. "Pass is the root, goal is fruit" sözü unutuldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder